Een eeuwenoud verhaal…
Het begon allemaal meer dan 100 jaar geleden in het kleine dorpje Thorembias-Saint-Trond. Daar trokken meneer en mevrouw Falise rond op hun paardenkar om melk en boter rond te brengen.
Een uitbreiding van het assortiment
In de jaren 50 nam hun dochter, Nelly Falise, samen met haar man Louis Godfriaux het bedrijf over. Naast boter en melk begonnen ze ook kaas, eieren en room te verkopen. Toch bleven ze zich verder specialiseren in boter.
Traditionele boter
Philippe en Bernadette Godfriaux namen eind de jaren zeventig de zaak over. Traditioneel boter bereiden bleef hun prioriteit maar terwijl breidden ze hun magazijn uit en vanuit daar exporteerden ze hun heerlijke Ardense boter.
Belgische gastronomie
Vandaag runt de vierde generatie het familiebedrijf. Speciaal voor de Belgische gastronomie heeft Maxime Godfriaux samen met mede-eigenaar en goede vriend Lionel Maisin een sublieme boter ontwikkeld.
Maxime & Lionel
Passie voor geschiedenis en dezelfde waarden die ze delen, zorgen ervoor dat Maxime en Lionel nog steeds op traditionele wijze hun boter maken. Ze kneden, vormen en verpakken de boter met de hand. Zo streven ze ernaar om boter te maken hoe ze deze vier generaties geleden ook maakten.
En zo is de Belgian butter geboren!
Gewoon simpele boter met net dat tikkeltje meer.